שיחה עם עינב שרגאי, מנהלת תחום מנהיגות וליווי אישי

'שבת אייסף' אירוע שאיש אינו רוצה להחמיץ יתקיים – כבכל שנה – לקראת חג הפסח. השנה זה קורה  בסוף השבוע שבין 12-13 באפריל במקום חגיגי המיוחד, מלון יערים שבקיבוץ מעלה החמישה לא רחוק מירושלים. כ-430 סטודנטים מכל התארים הגיעו לאירוע החגיגי. חיכתה להם תכנית מגוונת ועשירה, הזדמנות להיפגש, להכיר, לחדש יחסים ולשמוע שלל דברים חדשים ולנסות ליישם אותם – לפחות מבחינה תאורטית - בסדנאות.

"השנה, אומרת עינב שרגאי, בוגרת אייסף ומנהלת תחום מנהיגות וליווי אישי בקרן, הנושא המרכזי היה ברוח הבחירות, "אייסף - מחשבים כלכלה מחדש" – נושא הנוגע לכל אחד מאתנו גם מבלי להיות כלכלנים או אנשי כספים. כלכלה היא גורם רב חשיבות בחיינו, כולנו יכולים להתמצא בנושא אם רק נכיר ולו במעט מושגים כגון תפיסות השונות, אידיאולוגיות כלכליות, מדיניות כלכלית ומצב כלכלי עולמי. וכולנו אחראים להבין זאת, לבחור את הדרך המתאימה לנו ולבדוק היטב את המצע של כל אחד מהמועמדים בבחירות מבלי להרגיש כי אנחנו מקבלים את הגזירות הכלכליות כדבר מובן מאליו. תפקיד אייסף הוא לתת את הכלים המתאימים להתמצאות בכלכלה, היא אומרת. השנה השנייה לתואר הראשון עוסקת בכלכלה ולמרות שהסטודנטים לומדים מושגי יסוד – חשבנו שיש דברים שאנחנו רוצים להעמיק."

תפרטי מעט, להבנת כולם את התכנית החגיגית

"ביום שישי בבוקר, לאחר ההתכנסות באולם הכנסים הגדול של המלון נפתחה מליאה חגיגית עם ברכת שר האוצר בממשלה היוצאת מר משה כחלון. אחריו הרצה עודד שחר, ראש הדסק הכלכלי של הערוץ הראשון לשעבר בנושא "'מצבנו מעולם לא היה טוב יותר'. האמנם?" שעסקה בכלכלה ובפוליטיקה.
"השנה הצגנו תכנית חשיפה המאפשרת לסטודנטים לשאוף להגיע לתארים גבוהים. אם רוצים לעזור להם לחלום על דבר מסוים, עלינו לחשוף את האנשים שמימשו את חלומם ואת תוצאות עבודתם: החלטנו לערוך מיני כנס אקדמי בתוך הכנס של אייסף, של הסטודנטים לתואר שני או שלישי שהציגו את המחקר שלהם על גבי פוסטרים שהוצגו באולם. במסגרת המליאה סיפרו 2 מהזוכים באבסטרקט המצטיין אודות המחקר שלהם ולאחריו נערך הטקס המצטיינים הארצי של אייסף לשנת תשע"ט. שמונה סטודנטים מצטיינים נבחרו בזכות הציונים הגבוהים ובזכות עשייתם החברתית והוענק להם פרס בסך 2,500 ₪. בחלק השני של הרצתה ח"כ שלי יחימוביץ ממפלגת העבודה על "כלכלה ופוליטיקה" וגם הוצג הזוכה בתחרות היצירה השנתית.
לאחר ארוחת הצהריים הופיעו הזמר גילי יאלו ולהקתו. יאלו עולה מאתיופיה ונגינתו ושיריו הם מופע מוסיקלי שמחזיר אותו למקורותיו ולנופים מהם הגיע. הוא סיפר על התרבות ממנה הגיע ועל עלייתו לארץ.
לאחר קבלת השבת התחלקו הסטודנטים לקבוצות מעורבות עם דוקטורנטים ושוחחו על שבת ופילוסופיה. לסיום היום הראשון התקיים ערב גיבוש לכל המשתתפים."

וביום השני לכנס....

"כמו בשנים הקודמות קיימנו סידרת "דלתות מסתובבות" - שמונה הרצאות שהתקיימו במקביל, בנושאים הקשורים לכלכלה ולחברה, היבטים על כלכלה מכיוונים שונים: הרצו בין היתר פרופ' אשר אלחיאני, בוגר אייסף – מרצה מהמיניין באוניברסיטת אריאל ובעבר שימש כמנכ"ל קופת חולים מאוחדת ומנהל  בית החולים מאיר בכפר סבא. הרצאתו עסקה ב "הנס הישראלי בבריאות – מוציאים מעט ומקבלים יותר", עו"ד אביגיל שחם – מייסדת קואופרטיב חברתי על ניצול בשוק העבודה, ד"ר מוחמד אלנבארי - על מנהיגות מקומית בחברה הבדואית, פרופ' יוסי דהאן על "צדק חברתי ומדיניות כלכלית בישראל", עו"ד שגיא בלשה על "כלכלה ויזמות חברתית – יש אלטרנטיבה", העיתונאית אור-לי ברלב על "איך עושים מהפכה חברתית", העיתונאית גל גבאי על "איך משפיעה התקשורת על התפיסה הכלכלית שלנו", ועו"ד שגית אפיק "מאחורי הקלעים של ועדת הכספים – ההחלטות המשפיעות על הכיס של כולנו".
הגיוון הרב אפשר לסטודנטים לבחור בין הנושאים המעניינים אותם. אחרי ארוחת הצהרים התקיימו סדנאות של סטודנטים הלומדים לתואר ראשון ושני, בסדנאות אלו הסטודנטים הפכו משומעים פאסיבים ליותר אקטיביים : הם דנו בתובנותיהם מההרצאות ששמעו במהלך היומיים, העלו סוגיות חדשות וכן עבדו ביחד את החומרים. בהמשך התקיימה התערוכה המדעית בה הציגו מגישי הפוסטרים את המחקרים שלהם בהרצאות בסגנון TED  
ובסוף היום העמוס הזה כל רכז תכנית עיבד עם הקבוצה שלו את התכן הנלמד וכן את החוויה הרגשית.
בסופם של יומיים גדושים בחוויות ומפגשים – לפני ההתפזרות והאיחולים – לשנה הבאה – סיכום, שבת הבדלה והביתה.

 

Back to top