נעמי פינק – מנכ"לית קרן גרוס

 

בעולם הפילנתרופיה והקרנות מוכרת נעמי פינק - מנכ"לית קרן גרוס - כדמות משפיעה ורלוונטית - שותפה פעילה לכל הפרויקטים המשלבים חלוקת מלגות, קידום צעירים וחיילים משוחררים. פינק גם יועצת רבת ניסיון בתחום המעורבות החברתית.

את אחת ממנהלות הקרנות הוותיקות...ספרי על מהות הקרן ודרך פעילותה

"אכן, אומרת פינק, אני מנהלת את הקרן מאז 1992 אך עבדתי בה כבר בשנת 1988 שנה בה הגה מר יוסף גרוס ז"ל את הרעיון לקרן אותה יסד ועל שמו היא נקראת. לפני שהגעתי לקרן למדתי סוציולוגיה, עבדתי באגף הנוער של משרד החינוך, במתנ"סים, שמשתי גם סמנכ"לית של רשת מוסדות חינוך.
"קרן גרוס, שנוסדה בישראל,  נועדה לתמוך בחיילים משוחררים וכל מי ששירת בשרות לאומי או שרות אזרחי, בדרכם לחיים האזרחים. בימיה הראשונים הקרן שמה הדגש על חלוקת מלגות לימודים והקריטריונים לבחירת המלגאים היו בעיקר קריטריונים של מצוינות. כיום אנו מתרכזים בקידום יוצאי הפריפריה הגיאוגרפית והחברתית כמו צעירים בעלי רקע סוציו אקונומי קשה, בני הקהילה האתיופית, חיילים חרדיים, חיילים בודדים, דרוזים, בדואים, בני מיעוטים ועוד.. בנוסף למלגות הלימודים והקרן מסייעת לצעירים להתאקלם בחברה האזרחית."

למי ניתנת מלגת הלימודים?

"אנו תומכים בסטודנטים הלומדים בכל התחומים ובכל מוסדות הלימוד בתנאי שיהיו מוסדות מוכרים על ידי גורם ממשלתי כמו משרד החינוך, משרד העבודה, המועצה להשכלה הגבוהה וכו'. מדי שנה אנחנו תומכים בכ-3,000 סטודנטים וכן תומכים בהכנה לחיים האזרחיים באמצעות מרכזי צעירים, קרנות אחרות כמו גנדיר או קרן קיסריה, עמותות להכוונה מקצועית כמו "תופסים כיוון", תכנית ההישגים של המועצה להשכלה גבוהה, וכמובן קרן אייסף."

ספרי על השיתוף עם קרן אייסף

"השיתוף עם אייסף נמשך כבר שמונה שנים. אף 'משכתי' את המנכ"ל תומר סמרקנדי להציג ביחד איתי את שיתופי הפעולה שלנו בפורומים שונים, בחו"ל. יש לנו שתי נקודות ממשק – ראשית במלגות (בהן אנו נותנים השלמה של 5,000 ₪ למלגה של אייסף) בערים אותן בוחרת אייסף כמו אשתקד בעפולה ובטירת הכרמל. בנוסף לכך, במסגרת סדנאות משותפות בהן מקדישים יום אחד ל'חשיפה לאקדמיה' כמו לדוגמה באוניברסיטת חיפה: נערכים שולחנות עגולים סביבם יושבים חיילים וסטודנטים מתחומים שונים. הסטודנטים  המציגים בפני החיילים את המקצועות שהם לומדים לקראת התואר. יש לנו הערכה רבה לסמינר השנתי שאייסף עורכים עם בוגרי הקרן שמחזיקים כיום בתפקידי מפתח, ולאור ההצלחות שהשגנו יחד אנחנו מחפשים ערוצים נוספים על מנת להרחיב את שיתוף הפעולה בנינו.

כיצד מתקבלות ההחלטות למתן סיוע?

"עוד מראשית הדרך קמה מועצת נאמנים שבה ליד אישים אחרים מכהנים גם שלושה שופטים עליונים. כל ההחלטות נעשות יחד, אנו מתווים מדי שנה את הדרך ומשנים ומשפרים על פי הדרישות בשטח. כשהתקבלה ההחלטה לתמוך בצעירים המשוחררים ובהכנתם והשתלבותם בחברה האזרחים החלטנו לבנות תכנית ארוכת טווח שתשמש כלי אפקטיבי. הזמנו מחקרים, למדנו מניסיונם של ארגונים הפועלים גם בארץ וגם בחו"ל כמו לדוגמה יוצאי הצבא האמריקאי ולמדנו מהם ומהכלים שפיתחו."

אחרי שנים ארוכות בניהול הקרן כיצד את מסתכלת על תחום הסיוע לצעירים?

"מבחינתי זאת זכות ענקית להיחשף למגזרים כה מגוונים ברחבי מדינה. אני נוכחת בכל סדנא, מכירה מקרוב את האוכלוסיות בהן אנו תמוכים. גם העשייה המרתקת עם מועצת הנאמנים, השופטים העליונות, זכות גדולה נפלה בחלקי."

האם את מרגישה שהובלת שינוי בקרב הצעירים?

"ללא ספק. יש שינוי אדיר ונלמדו לקחים גדולים מעצם הפעילות עם מרכזי הצעירים ויצירת הכלים לסיוע לחיילים המשוחררים בפתח החיים האזרחית. ארגונים כמו פר"ח, אייסף, כל אלה 'היו שם' מהתחלה ועשינו יחד דרך משמעותית. גם בתחום החרדים, ההכוונה למקצועות חדשים, לימודי אנגלית... לפני שבועיים ערכנו גם סדנא להכוונה במגזר הבדואי בסיוע פסיכולוג בדואי.

"קשה שלא להתלהב ולשאוב אנרגיות מכל העשייה הזאת !!!"

Back to top