לפני כשנתיים במסגרת מפגש עם בוגרים של קרן אייסף עלתה יוזמה לחדש את הועד הארצי של בוגרי הקרן לדורותיהם שמטרתו מפגשים והכרות בין הבוגרים, נטוורקינג, מינוף יכולות ויצירת הזדמנויות קידום חדשות. בוגר הקרן, אלי וקנין , התגייס וקיבל על עצמו לעמוד בהתנדבות בראש הועד ומי שהזדרזה והרימה  את הרעיון לקיים מפגשי בוגרים הייתה בת שבע לוגאסי -בן חורין, בוגרת הקרן שמתגוררת בתל אביב:

"זכיתי להיות מלגאית הקרן כשלמדתי לתואר השני בבית הספר לבריאות הציבור בבית החולים הדסה בירושלים, היא מספרת. גדלתי בירוחם אבל עברתי למרכז על מנת ללמוד חינוך גופני לתואר הראשון במכון ווינגייט ליד נתניה. בסוף התואר לימדתי במכון הכשרה להוראה לגיל הרך. הייתי חברת סגל במכון ווינגייט ובמקביל לימדתי גם חינוך גופני בבית הספר גבריאלי בתל אביב. בהיותי אם לשלושה – מלגת אייסף סייעה לי רבות. קבלתי את המלגה שלי עם פרופ' רוני גמזו שהיום מנכ"ל בית החולים איכילוב, ואני בת אותו מחזור של תומר סמרקנדי. התנדבתי מיד להיות פעילה בוועד הבוגרים כי מניסיוני האישי שמירת קשר עם בוגרים אחרים חשובה מוחזקת. מאז סיימת את לימודי הקפדתי להשתתף בכל מפגש, הלכתי לכל ערבי ההתרמה שנערכו על ידי הקרן וחיפשתי דרך מועילה להחזיר מעט ממה שניתן לי.

ספרי מעט על הועד

"הועד קם לפני כשנה וחצי. תחילה התנדבו מספר יותר גדול של בוגרים ובהמשך התגבש גרעין קשה של כעשרה אנשים. אנו חברי הועד הפכנו למשפחה אמיתית, נוצרו בנינו קשרים אמיצים וזה כמובן מחזק ומשמח. את הכנס הראשון של הבוגרים ארגנו לפני שנה בבית מלון באשקלון. זה היה כנס של 24 שעות של גיבוש, הכירות ויצירת קשרים. נרשמו 60 בוגרים כי לא יכולנו לקבל מספר גבוה יותר מבחינה לוגיסטית, אבל אנחנו מתכוונים לחזור על ה'מבצע' ולאור ההצלחה לארגן לפחות כנס אחד בשנה."

מה 'למדתם' בכנס?

"מספר בוגרים העבירו הרצאות לפי מתכונת TED וקראנו להם TED-SEF. אלו היו הרצאות בנות 20 דקות, בנושאים שונים אותם הם בחרו. לרוב הם הרצו על פעילותם, על התחום בו הם עוסקים, דברים קשורים בקריירה. בהפסקות היו מפגשי היכרות ו"מינגלינג" ואלה היו הזדמנויות חשובות על מנת להכיר ולמצוא דרכי פעולה משותפים."

ספרי על התוכנית "בתים  מארחים" אותו יזמת

"במסגרת מפגשי הועד העליתי את הרעיון לארגן מפגשי בוגרים תקופתיים, במסגרת יותר אינטימית בביתם פרטים של בוגרים. כמות המשתתפים היא יותר קטנה בהתאם לשטח הבית. המפגש הראשון נערך בגן יבנה אצל הבוגר ניר בהגלי שעוסק כיום בשיווק לחברות קטנות.  הוצאנו קול קורא וקבענו כי נושא המפגש הוא לשיקולו של המארח, ושכל אחד מהמשתתפים יביא עמו כיבוד קל. הערב היה מוצלח, השתתפו בו כ-13 בוגרים אבל למפגש שנועד להתקיים באלפי מנשה לא נרשמו הרבה משתתפים, ככל הנראה בגלל המיקום. אנו מנסים לפצח את 'הסוד' מה מביא את האנשים להשתתף ב'בתים מארחים' ושוקלים לקיים את המפגשים הבאים במקומות מרכזיים יותר כדי להקל על הגעה ממקומות שונים בארץ.

"יש לאייסף כ-5,000 בוגרים, רשומים, לרבים יש רצון לשמור על קשר עם בוגרים אחרים ולדעתי זהו משאב בלתי רגיל ליוזמות משותפות, נתינת אפשרויות קידום לבוגרים חדשים. יצרנו קבוצת ווטס-אפ והיא משמשת פלטפורמה למציאת קשרים, הצעות וחיפוש עבודה, יעוץ לייצוג משפטי, נטוורקינג ממעלה ראשונה. ואנו פתוחים תמיד להצעות ורעיונות חדשים מבוגרים נוספים."

Back to top