אדמונד י' ספרא ז"ל, אשר יחד עם רעייתו לילי ספרא ונינה ווינר ייסד קרן את אייסף, היה אחד הבנקאים הבולטים והדגולים במאה ה-20. פעילותו הכלכלית והעסקית הענפה התפרסה ביותר משלושים ארצות ברחבי העולם.
ספרא נולד בבירות ב-1936 למשפחה של בנקאים יהודיים מחלב - סוריים שהתחילו את פעילותם עוד בימי האימפריה העות'מנית אז מימנו את נתיבי השכר של שיירות הגמלים שהעבירו שכורות ברחבי המזרח התיכון. כבר בהיותו בן 16 התחיל ספרא הצעיר את פעילותו בבנק אביו במילאנו שבאיטליה.
בגיל צעיר הוא השכיל להמליץ למשפחתו להעתיק את מקום מושבה לברזיל ובשנת 1955 ייסדו הבן ואביו את Banco Safra S.A.. המסע המשיך כשבשנת 1956 התיישב אדמונד ג'. ספרא בג'נבה והקים בנק פרטי The Trade Development Bank. מג'נבה – שם התגורר למעלה מ-40 שנה - הוא הרחיב את האימפריה העסקית שלו והתגאה לנהל בהצלחה את עסקיהם של לקוחות בעלי הון מכל העולם. ב-1966 הוא ייסד את Republic National Bank of New York וב-1988 את קונצרן ההשקעות Safra Republic Holdings S.A..
בראשית שנות ה-90 הונו של הוערך בכ-2,5 מיליארד דולר והוא מקדיש את רוב זמנו לתחום הפילנתרופיה בכל רחבי העולם. הוא הוכיח שוב את מחויבותו הבלתי מתפשרת לרווחה ולבריאות כשתרם את סכום בסך 8 מיליון דולר בהם זכה מחברת אמריקן אקספרס לאחר קרב משפחתי נוקב - ל'צלב האדום' בג'נבה ולבית החולים האוניברסיטאי באותה עיר.
כתוצאה ממחלת הפרקינסון בה לקה בהיותו כבן 60 החליט למכור את האימפריה כלכלית שלו. מאז חילק את זמנו בין ניו יורק, ג'נבה וחוף התכלת בצרפת. בשנת 1999 בגיל 67 נפטר אדמונד י'. ספרא כתוצאה משריפה שפרצה בדירתו שבמונקו. הוא נקבר בבית הקברות היהודי קרוב לגבול המפריד בין צרפת לשוויץ.
לאדמונד י' ספרא שמור מקום מיוחד בין הפילנתרופיים החשובים במאה ה-20. הוא היה אדם דיסקרטי שרק לעתים רחוקות הסכים לקבל קרדיט על תרומותיו ארוכות השנים למפעלים רבים ומגוונים בעולם. הוא גם תמך באמצעות מלגות לימודים בעשרות אלפי סטודנטים כולל סטודנטים לתואר השלישי ולפוסט-דוקטורט, תמך במחקר הרפואי, בנה ושיפץ בתי ספר ובתי כנסת רבים וכן באין ספור מפעלים בתחום ההומניטרי, הדת, החינוך והתרבות.
אדמונד י' ספרא היה אחד התורמים החשובים למדינת ישראל ותמך בנדיבות לחיי הלאום בארץ, לחינוך ולתרבות. "ככר ספרא" בה שוכנת עיריית ירושלים מסמלת יותר מכל את תרומתו לעיר. הוא גם רכש ותרם למוזיאון ישראל את כתב ידו של אלברט איינשטיין מ-1912 של "תיאוריה הרלטיביות". בין יתר המוסדות ניתן להזכיר גם את מבנה בית החולים לילדים בבית החולים שיבא בתל השומר הנושא את שמו.
לאורך חייו זכה בתוארי כבוד רבים כמו ד"ר לשם כבוד של האוניברסיטה העברית בירושלים, כן גם אותות הכרה חשובים כמו "אביר כבוד" של הרפובליקה הצרפתית, "אות הכבוד" של הדוכס הגדול של לוקסמבורג, ושל ממשלת בלגיה.
את קרן אייסף ייסדו אדמונד ג'. ספרא ורעייתו לילי – הממשיכה את מפעלו – ביחד עם הגברת נינה ווינר, יו"ר הכבוד של הקרן עד היום. הם החליטו לתמוך בסטודנטים מבטיחים מהפריפריה ולתת להם הזדמנות שווה לממש את פוטנציאל המצוינות והמנהיגות שלהם. למעלה מ-11,000 בוגרים יש לקרן אייסף עד היום ורבים מהם משמשים דמויות מופת בכל תחומי הפוליטיקה, הכלכלה, התעשייה והאקדמיה.