מינויה של ד"ר פדלר קראווני ליו"ר אייסף בחודש יולי האחרון במקום פרופ' אלי אברהם, מסמלת יותר מכל את מטרתה של הקרן: מימוש הפוטנציאל למצוינות.
ד"ר פדלר-קראווני מרצה בכירה באוניברסיטת תל אביב ומנהלת מעבדת מחקר בפקולטה מדעי החיים נחשבת למטאור בשמי האקדמיה ובעיקר בתחום המחקר בו היא עוסקת: חקר תחום חדש בארץ ושמו גליקו-ביולוגיה (ביולוגיה של הסוכרים) בו התמחתה בלימודי פוסט דוקטורט באוניברסיטת סן דיאגו בקליפורניה. המחקר בו היא עוסקת בודק את הקשר בין סוכרים לבין תחומי האימונולוגיה וגם למחלות קשות כמו סרטן, מחלות לב, פותח אפשרויות חדשות לריפוי וגם את הקשר בין ננו-טכנולוגיה לסוכרים עוד. את דרכה האקדמית עשתה פדלר-קראווני באוניברסיטת תל אביב בפקולטה למדעי החיים. אחרי תואר ראשון בכימיה המשיכה לתואר השני ולדוקטורט בהנחייתו של פרופ' נתן נלסון – חתן פרס ישראל בתחום מדעי החיים בשנת 2013.
בריאיון קצר לרגל ראש השנה מספרת היו"ר החדשה בהתרגשות מה על הקשר העמוק לאייסף – קשר בזכותו הגיעה ממלגאית ל"ראש פירמידה".
מתי התחיל הקשר שלך לקרן?
כבר בשנה הראשונה לתואר הראשון בשנת 1993 גיליתי את אייסף והפכתי למלגאית וכמובן לפעילה חברתית בשכונת התקווה בעידוד ובחיזוק תלמידים להמשיך ללימודי אקדמיה . התמיכה נמשכה עד לסוף הפוסט דוקטורט וזה אך טבעי שארגיש חלק מהקרן. לפני שמוניתי ליו"ר שמשתי חברת ועד המנהל של הקרן כך שמזה 23 שנים הקשר לא נפסק ורק התעצם.
לאור היכרותך ארוכת השנים עם אייסף – מה מבדיל בינה לבין קרנות אחרות?
אייסף היא הארגון היחידי המלווה את הסטודנטים החל מלימודי תואר ראשון ועד לפוסט-דוקטורט ואני מהווה דוגמה לכך. זאת אינה רק קרן המחלקת מלגות: זוהי קבוצת איכות מובילה עם שייכות חברתית, השואפת להנגשת הלימודים האקדמיים לכל האוכלוסיות ברחבי הארץ, מעצימה ותומכת. היא מנחה את המלגאים בדרכם האקדמית וזאת תוך פיתוח ידע, ערכים וזהות. אייסף היא משפחה ואלו אינם רק מילים: התכנית משקיעה משאבים בפיתוח מעטפה תומכת, מסייעת לסטודנטים בכל היבטי החיים – כלכלי, חברתי, מקצועי. כל אלה יוצרים תחושת שייכות לגוף גדול ותומך. פעילותם החברתית של הסטודנטים במהלך הלימודים בבתי ספר ובמרכזי הצעירים מעצימה את שאיפת אלה להגיע ללימודים אקדמיים. הסטודנטים והבוגרים משמשים מודל לחיקוי לצעירים בפריפריה הכלכלית והחברתית בכל רחבי הארץ. לאייסף - ממערך בוגרים הכולל 11,000 אקדמאים שהשתלבו בתפקידי מפתח בחברה הישראלית. הבוגרים מצטרפים לארגון בוגרי אייסף, המונה כיום 4,500 חברים ומהווה רשת חברתית ומקצועית.
מה החזון שלך כיו"רית לשנים הקרובות?
חשוב לי לשמר ולמנף את ארגון הבוגרים המהווים רשת תמיכה חברתית ותעסוקתית המגבירה את תחושת השייכות וגם מעצימה באופן אישי. יצירת DATA BASE , שמירת קשר עם הבורים, קיום מפגשים, הרצאות בכל התחומים וקיום מפגשים יזומים בין בוגרי שנתונים מסוימים או מקצועות שונים, כל אלה הינם חלק מהמשימות שהצבנו לעצמנו.
השנה אנו חוגגים גם 40 שנה להקמת הקרן וארגון הבוגרים ישמש ללא ספק תפקיד משמעותי באירועים אלה.
אנו גם מתכננים פרויקט "אייסף במספרים" שיבדוק את מספר הסטודנטים בתחומים השונים ויגבש מסקנות מהנתונים. כמו כן אנו מתכננים מיפוי מפורט של כל מוסדות הלימוד בהם פעולת אייסף רחבי הארץ.
וככפי שנהוג לומר "השמים הם הגבול".
שנה טובה.